Uw onitel

Voor de hele school

ICT is natuurlijk ook super leuk om schoolbreed aan te werken! 

Lettertypes

Digitaal werken is natuurlijk heel fijn, maar soms moet je ook werkbladen en/of kaartjes maken en printen voor in de klas. Niets is fijner als je hierbij het lettertype kan gebruiken die de kinderen al kennen! 

Er zijn twee lettertypes te downloaden, waarbij je zowel blokletters als schrijfletters/verbonden schrift kan toepassen in bijvoorbeeld Word en PowerPoint. 

Downloads Lettertypes: 
- Lettertype Sylvia: verbonden letters
- Lettertype SchoolschriftBOT: volledig verbonden letters
- Lettertype School_New: blokletters

Download de bestanden, zoek ze op in je mapjes, klik op het bestand met de rechtermuisknop en kies 'installeren'. Na installatie kun je het lettertype gebruiken. 

Week van de Mediawijsheid
Van 6 t/m 13 november 2020 is het 'de Week van de Mediawijsheid'. 


  • MediaMasters, een toffe game waarbij groep 7/8 leert over mediawijsheid in een spannende race tegen andere klassen. Zie de pagina van groep 7/8 voor meer informatie. 
  • Klokhuis, kijk het klokhuis over Google of Google Earth. Een leuk kijkje achter de schermen en leer de kinderen veel over het 'googlen'.  

  • Leuk om met groep 5/6 Diploma Veilig Internet te doen! 

  • Voor groep 1 t/m 4 is het vooral belangrijk om in gesprek te gaan over internet. Zie de pagina's van groep 1/2 en groep 3/4 voor lesideeën. 

 

Codevaardig 
Op zoek naar houvast bij ICT-lessen en materialen in de klas? Dan moet je bij Codevaardig zijn! Fijne, heldere lessen met een mooie opbouw en genoeg variatie om de kinderen te prikkelen en te laten ontdekken.  Programmeren met Dash en Dot, Microbit, Beebot of Bloxels? Codevaardig voorziet jou van toffe, complete lessen die oplopen in moeilijkheidsgraad. Gemakkelijk te geven lessen door de fijne en heldere lesvoorbereidingen en voor alle groepen is er iets leuks en leerzaams te vinden.

Ook bieden ze workshops aan waarbij ze leerkrachten klaarstomen voor het programmeren en werken met Codevaardig! Zo kan ieder leerkracht programmeren met de kinderen! 


Inspirerende boeken
'De social teacher' een inspirerend en praktisch boek over hoe je sociale media een plekje kunt geven in je lessen in de klas. Van Facebook tot googlen, van WiFi tot YouTube, alles wordt besproken! 


'Stap voor stap leren programmeren met Scratch', een leuk boek om zelf te lezen en gebruiken om te leren programmeren met Scratch, maar ook prima in te zetten in de klas! 
Fijne afbeeldingen bij de instructies, waardoor het leren programmeren gemakkelijk verloopt en zo een feestje is! 


'Programmeren voor kinderen' is een handboek voor toffe programmeerideeën, lees makkelijk weg voor leerkracht en leerlingen. Animaties, verjaardagskaarten, filmpjes en muziek maken worden op een fijne en heldere manier uitgelegd. 


Opbergen & opruimen
ICT materialen zijn prijzig, dat weten we allemaal! Dus niets zo belangrijk als het netjes opbergen van deze materialen.
Zelf ben ik fan van de verrijdbare karren die de devices ook gelijk opladen. Netjes opgeruimd, de kinderen weten hun eigen device te vinden en sluiten deze aan en de volgende dag weer opgeladen en wel aan de slag. Ik vind het fantastisch! 
 
E-mailen
Instagram
LinkedIn